Alajuela

Na de zeer vermoeiende reis wilden we heeel lang slapen. We hadden het ontbijt om 9 uur besteld…

Maar natuurlijk werden we om 5 uur wakker door de jetlag 😀 Gelukkig konden we eerder ontbijten.

Allemaal lekker geslapen en redelijk fit. We hadden gepland om een dagje bij te komen, maar omdat er op loopafstand niet veel te doen was, zijn we toch maar op de bus gestapt richting de actieve vulkaan Poas. Dat was best een hele onderneming. Ons spaans is slecht en er zijn meerdere busstations in de stad. Maar we zijn gewoon in het diepe gesprongen en het met de hulp van de Lonely Planet lukte het ons om er te komen.

Eenmaal aangekomen bij Poas national park, bleek dat alle trails rondom de krater van de vulkaan werden opgeknapt. Dat was jammer, want we hadden een wandeling gepland. Gelukkig konden we wel bij het uitzichtpunt komen. Nadat de bewolking wegtrok hadden we een adembenemend zicht op de krater met het borrelende kratermeer.

Ook hebben we een demonstratie gehad van het regenseizoen. 😀 Wat een hoeveelheid regen valt er dan in korte tijd naar beneden, zeg! Sommige straten kon je gewoon op kajakken 😂

De volgende dag pakte we de boel weer in om naar Tortuguero te gaan. Alweer met de bus, want we hadden nu een beetje door hoe het werkte. Het laatste stuk van de reis was met de boot. We kregen alvast een voorproefje van de jungle. Onderweg zagen we leguanen, apen, prachtige vogels en schildpadden!

Op het schiereiland Tortuguero vonden we een prachtig guesthouse aan de lagune. De temperatuur is hier een stuk hoger en vochtig. Even aan wennen nog! We blijven hier 3 nachten, dus dat gaat wel lukken. Vandaag gaan we kijken wat we hier gaan doen de komende dagen. Nu eerst ff ontbijten.

7 gedachten over “Alajuela

  1. Zo ziet er goed uit! Die boottocht herrinner ik me nog wel😊 Hopelijk zien jullie een schildpad haar eieren leggen! Veel plezier nog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.