Uvita

Met de bus om 7 uur s’morgens vertrokken vanuit een regenachtig (zeg maar gerust hoosbuien!) Cahuita. De reis verliep voorspoedig en zonder misselijkheid.
In San Jose hebben we een lekker wagentje gehuurd. Natuurlijk een 4×4, want dat heb je hier echt wel nodig. En dat hadden we diezelfde dag nog in de gaten.
Onze reis ging namelijk verder richting de stille oceaan-kust. Dwars door de nevelwouden en over bergpassen van 3000 meter hoog! De temperatuur was daar vergelijkbaar met Nederland (in de zomer 😜) Voor ons wel ff lekker!
We hadden gemikt op het plaatsje Uvita. Een rustige kustplaats, zonder veel toerisme. Dat was best een lange trip, bleek later. We kwamen pas tegen de schemering aan en waren er ook wel klaar mee. Het laatste stukje van de weg was onverhard en we waren heel blij met ons karretje 😅

Helaas was het Flutterby guesthouse met leuke boomhutten (wat we op het oog hadden) vol en kwamen we terecht in een extreme low budget eco-lodge. Dat was een behoorlijk contrast met wat we tot nu toe gezien hadden. De kamers waren klein en bedompt, de douche was een koude waterslang, die uit het plafond hing. En verder was er alleen de jungle…. Maar het was op 100 meter van een prachtig strand èn we werden elke dag wakker gemaakt door het gebrul van de apen en het gezang van de vogels.

We hebben in Uvita een dagje van het strand genoten en zijn vandaag weer een stukje verder gereden naar het schiereiland Osa. Daar ligt park Corcovado, waar maar liefst 5% van alle plant-, en diersoorten ter wereld voorkomt!

In tegenstelling tot de vorige nachten hebben we voor de komende 4 nachten een schitterend guesthouse aan de kust. We kijken uit over de baai èn er is weer een zwembad!!

Inmiddels zijn we allemaal aan diarree, maar dat mag de pret niet drukken 💩 hahaha. Afgezien van af en toe een vervelende buikkramp hebben we er niet zoveel last van. We zijn wel overgestapt op water uit flessen (hoewel het kraanwater hier drinkbaar is) om te kijken of dat iets uitmaakt.

De ara’s en mega-vlinders vliegen momenteel om me heen. Hier gaan we het wel weer even uithouden!

DSC03537

DCIM100GOPRO

DSC03538 DSC03539

13 gedachten over “Uvita

 1. Ziet er weer super uit!!!! Lekker dat jullie eigen vervoer hebben, dan ben je niet zo afhankelijk van openbaar vervoer en wellicht minder last van reisziekte😊 Succes met de schijterietus en heerlijk even paar dagen relaxen! Dikke kus vanuit Katwijk (ja onze vakantie zit er weer op👍)

  • Zo wij nu even via het Blog het is even puzzelen maar we komen er ook, via de app is ook leuk maar hier op het blog is het met die mooie foto,s en verhalen natuurlijk een stuk mooier. Jullie zijn inmiddels al nu twee weken weg hoe gaat het met jullie nog steeds aan de sjees of knapt het allemaal wel weer op drinken jullie nu goed water ?
   Wat een mooie dingen beleven en zien jullie daar het ziet er allemaal zo Paradijselijk uit. En dan die zwembaden bij de gastverblijven prachtig allemaal de meiden zullen wel volop genieten.
   Nog veel plezier met alles wat jullie nog verder gaan ondernemen, bedenk dit is echt een wereld reis.
   We missen jullie wel maar gunnen jullie het van harte.
   Liefs en kusjes Pa en Ma

 2. Wat geweldig om te lezen, en wat een prachtig land zeg! Ik hou jullie in de gaten!

  Veel plezier en beterschap iedereen
  X vanuit Rijnsburg

 3. Alleen al het feit dat de apen je wekken liijkt me gaaf wat een avondtuur.
  Hier zijn ook apen die je wekken maar das ws anders 😉.
  Hopelijk knappen jullie snel op.
  Have fun!

 4. Hallo kinderen en kleinkinderen, alles wel in Costa Rica. Hier gaat alles redelijk goed, bij jullie hopen we ook. Alle poeperijen achter de rug en we hopen dat jullie genieten van de mooie natuur van flora en fauna.
  De hartelijke groeten van ons Pa ma en tante Alie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.