Puerto Jimenez & park Corcovado

Puerto Jimenez is een plaats op het schiereiland Osa in het zuidwesten van het land.Dit is het laatste goed bereikbare punt van dit schiereiland. Hier houdt het asfalt op en gaat alles over keien en kuilen.

De eerste dag hebben we hier genoten van ons fantastische plekje aan de baai en lekkere guesthouse. Wat een verademing! Zelfs een warme douche!! 😃

We mochten de kajaks van het hostel gebruiken en zijn enthousiast begonnen aan een kajaktochtje richting de mangroves. Helaas viel het kajakken de meiden erg tegen. Het was zwaar en het sturen ging niet goed. Toch is het gelukt om een verlaten strandje te bereiken, waar we even hebben gezwommen en gesnorkeld. Bij terugkomst bleek dat de kajak van Sofie lek was! Daarom ging het sturen zo slecht! 😝  We hadden wel weer een koud biertje en een zwembadje verdiend, vonden we…!

Een dag later hebben we ons autootje op de proef gesteld en zijn we gaan zoeken naar een ‘secret waterfall’ (geocache) Wat een vreselijke wegen hier!! We stuiterden alle kanten op! Maar dan rijd je ook wel dwars door de jungle en langs de kustlijn.

We maakten een stop op een surfstrandje waar we even zwommen èn waar we de walvissen in de zee zagen spuiten! Magisch momentje weer…

Het pad naar de waterval was eigenlijk de rivier, omdat het aan beide kanten privéterrein was. Schoenen drooghouden ging niet, kwamen we al snel achter, dus stampten we gevieren dwars door de rivieren 😂

Onderweg heeft Ella een traumaatje opgelopen toen ze met haar hand vlak naast een spin kwam, die haar aankeek en “goeiemiddag!” zei! 😜 🕷 Zonder dollen: hij was zo groot als Tons hand! Gillen joh !!! Ook gifkikkers, kreeften, garnalen en apen gezien onderweg. De waterval was prachtig en gaf heerlijke verkoeling na deze wandeling.

De dag daarna zijn we dan eindelijk met een gids het slechts bereikbare, maar daardoor wildste park van Costa Rica in geweest voor een dag-hike. Tijdens de hobbelige rit van ruim 2 uur naar de parkeerplaats van het park, zagen we al van alles! Zo’n gids, met geoefende ogen ziet zoveel meer dan wij. Hij had ook een telescoop bij zich zodat we ara’s, roofvogels, apen van heel dichtbij konden zien!

Vanaf de parkeerplaats was het nog 3,5 km lopen door de jungle voordat we de ingang van het park bereikten. Genoeg te zien, dus geen straf.

De omstandigheden waren ideaal. Niet te heet en geen regen. We zagen miereneters, coati, slangen en gifkikkers. Onderweg hoorden we dat er een poema was gespot!

Dat komt bijna nooit voor omdat de poema zich normaalgesproken niet in dat gedeelte begeeft. Maar op de terugweg, bij een rivieroversteek begon onze gids te seinen! Poema, poema!! We moesten ons muisstil houden en ons klein maken. Vlak voor ons neus doemde de poema op uit de bosjes! Wat een beest! Van kop tot staart wel 2,5 meter lang!  Het was duidelijk dat wij ‘op bezoek’ waren bij hem, omdat hij zich niets van ons aantrok. Hij liep wat rond en streek op 4 meter afstand van ons neer om zich te gaan wassen. Af en toe keek hij met die killer-blik onze kant op…

Gaaf en eng tegelijk! Wat een onvergetelijk moment!!

Na enkele minuten bewonderen vond de gids het verstandiger om verder te gaan. De poema kon ineens besluiten om ons vervelend te vinden en aanvallen. Vooral de kinderen zijn qua formaat een goede prooi 😳 Langzaam stonden we dus op en liepen we weg.

De rest van de route waren we euforisch van deze ontmoeting. Omdat we bij elkaar wel 18 kilometer hadden gelopen was het laatste stukje voor Corine en Sofie zwaar. Maar we bereikten de auto met een voldaan gevoel.

Gisteren zijn we weer verplaatst naar het plaatsje Quepos. Een leuk backpackers hostel met een zwembad, gezamenlijke keuken en een lounge/spelletjesruimte. Zelfs de was wordt hier even voor ons gedaan, want we begonnen al een beetje onwel te ruiken 😝

We blijven hier 2 nachtjes. Even chillen en zwemmen.

DCIM100GOPRO

 

DSC03656 DSC03729

DSC03825


10 gedachten over “Puerto Jimenez & park Corcovado

  1. Wat super gaaf om te lezen en de mooie foto’s te zien! Wat een super lange wandeling, knap dat jullie het hebben volgehouden, bikkels

  2. Jeetje. Wat spectaculair allemaal zeg. Prachtige foto’s.
    En die poema. WAUW.
    Wacht met spanning jullie volgende verhaal af. 😘

  3. Jeetje mineetje wat een avonturen! Die spin dan!! Gatver!! En die Poema, wat een geluk dat jullie die mochten zien!!! 18 kilometer…zo dan! Wel super cool dat jullie het hebben gedaan! Geniet ervan!!! Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.