La Fortuna

Vanuit Quepos zijn we naar het binnenland gereden. We waren ff helemaal klaar met die idyllische strandjes en azuurblauwe zee (😜)

In Fortuna hebben we weer een plekkie gevonden vanuit waar we deze vulkanische en ruigere omgeving kunnen ontdekken. Dit stuk van Costa Rica is erg toeristisch. In La Fortuna stikt het van de hotels, cabina’s en eetcafe’s. Druk, maar gezellig. Het is hier het laagseizoen dus het is niet té druk.
Wij slapen 2 km uit het centrum, in een leuke cabina (met op het terrein een zwembad èn jucuzzi!) waar de toekans ’s morgens in de boom zitten en de kolibrie’s rond de bloempjes vliegen…

En er is hier zóveel te doen! Raften, met een autoband van de rivier varen (tuben), watervallen, hot springs (verwarmd door de actieve vulkaan ‘Arenal’), hangende bruggen in de boomtoppen, canopy/ziplinen (tokkelbanen), paardrijden, vlinderfarms, reptielenfarms etc etc…
We moesten echt even kiezen wat we wilden gaan doen.

We besloten eerst zelf de omgeving te verkennen met de auto. Al geocachend gingen we het meer (lagune de Arenal) rond. We moesten verschillende rivieren door met de auto over een hobbelige weg en kwamen bij een (gratis!) hot spring terecht. Dat was een bizarre ervaring! Een warme rivier van wel 35 graden! Ik had me een soort warm poeltje voorgesteld… Maar het is gewoon een helder, stromende rivier! We hebben lekker gepoedeld.

Gisteren zijn we gaan paardrijden. Dat was natuurlijk de ultieme vakantiedroom van Sofie. Voor de rest van ons was het best een beetje spannend, aangezien we onervaren rijders zijn. Maar wat was het gaaf!! We reden 2,5 uur door smalle junglepaden, dwars door rivieren en hadden de mooiste uitzichten onderweg op de vulkaan en het dal. Toen we op een vlak terrein waren mochten we galopperen. Sofie ging er gelijk vandoor en ook het paard van Ella kreeg er zin in. Helaas kreeg Ella het paard niet afgeremd en viel ze eraf! Ook Sofie viel van schrik van haar paard! Gelukkig vielen de meiden niet hard en ging de rit weer (rustig aan) verder. Even later kronkelde er een flinke slang tussen de paarden door! We waren blij dat wij hoog en veilig op het paard zaten !😆

Vandaag hebben we onszelf op de proef gesteld en een canopy tour gedaan. Al tokkelend vlogen we door de boomtoppen van de jungle. Er zat ook een té enge Tarzan-swing bij. Je moest jezelf van een hoog plateau af laten vallen en schommelde aan een touw van 20 meter hen en weer, boven een afgrond. Spannend, maar GAAF!!
Vanmiddag zijn we in de auto gestapt om de blauwste waterval van Costa Rica te bewonderen. Het water van de Rio Celeste is daar zo blauw omdat het vulkanische water zich mengt met het aluminium in de grond. Echt onwerkelijk blauw. Helaas mochten we bij de waterval niet zwemmen (te veel kolken en stroming) maar even verderop in de rivier zijn we er lekker even in gedoken! Koud joh!!
Morgen rijden we weer naar de kust, richting Montezuma.

DSC03833

 

DSC03902

DSC03912B

DSC03985

 

8 gedachten over “La Fortuna

 1. Wat hebben jullie al veel gedaan! En wat gaaf (ook al zou ik persoonlijk niet in jullie schoenen willen staan)
  Al hoewel… Luieren in een hangmat…!
  Geniet nog van alles wat daar te doen is.
  Liefs, Monique

 2. Pfff op dat paard!!! jeetje en die meiden eraf gevallen joh! Nou gelukkig geen gebroken beenderen! En die canopy Tour, stoer dat je die Tarzan swing hebt gedaan, ik vond ook dat ik hem moest doen, maar weet niet meer of ik het gedurfd ha ha! Wat een blauw water zeg! Mooi hoor! Geniet er nog van, dit is echt een ervaring voor het leven!!! Dikke kus

 3. Jeuhhhhh daar is weer een blog! Wat zijn jullie toch stoer met zijn vieren tokkelen door de jungle. Echt ontzettend gaaf. Wat zullen El en Soof veel te vertellen hebben op school. Fijn dat ze niks gebroken hebben door de val.. geniet er lekker van. Dikke kus van ons

 4. Echt helemaal fanrastisch wat jullie allemaal hebben gedaan! En zo veel. Ik vind jullie stoer, maar die meiden helemaal. Doe voorzichtig. Veel plezier xx

 5. Wat hebben jullie veel gedaan geniet er nog maar van en wat een mooie foto’s.Ik zou het jullie niet na doen maar ik vind het heel stoer van jullie dat jullie dit allemaal hebben gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.