Dag 3: Bangkok en de nachttrein naar Chiang Mai

Dag 3 alweer, we gaan het guesthouse verlaten om door te reizen naar de Parel van het noorden, Chiang Mai. Maar eerst nog de stad in!

Na een lekker nachtje slapen, ontbeten en de stad weer in. De missies waren: konijntjes waar de kids om bleven zeuren omdat ze die op dag 1 hadden gezien, en treinkaartjes scoren voor de nachttrein van vanavond.

Missie Konijn geslaagd! Snel de treinkaartjes gehaald, en door naar de waterbus die ons 4 haltes over de rivier Chao Praya bracht naar het Koninklijk Paleis. Onderweg kwamen we een aantal vrijwilligers tegen die gratis massages gaven! Dus wij eerst zoals het hoort de kat uit de boom gekeken en toen het echt gratis bleek zijn Corine en de kids onder handen genomen. Ze wisten de pijnlijke plekjes goed te vinden en na deze behandeling stapten ze weer fris de drukte in!

We hadden er geen idee van, maar bij het paleis van de koning was van alles aan de hand met defilé’s en marcheeroefeningen van militairen in gala, bleek de moeder van de koningin jarig te zijn! Zorgde wel voor de nodige verkeerschaos maar was best leuk om te zien.

Er zijn hier zoveel prachtige tempels te bewonderen! We moesten een keuze maken:

De tempel Wat Pho staat bekend om de 65 meter lange liggende boeddha waar heel Thailand en omstreken naar komt kijken, maar het tempelcomplex is veel groter en omvat ook prachtige stupa’s en wakers. Hier kun je wel een rolletje volschieten, gelukkig doen we daar niet meer aan 😉

Het was die dag echt bloedheet, en het wennen duurt even.

Dus lekker met de tuktuk door Bangkok gecrossed, de chauffeur ontweek de file door dunne straatjes en steegjes te nemen en de wind koelde ons lekker af…

Na een heerlijke maaltijd door naar het station, op naar wagon nummer 2 waar onze bedjes op ons wachtten…

We lagen best aardig, al maakt zo’n trein een beste herrie. Jammer genoeg ging er een wagon stuk achter ons en moest hij worden vervangen, wat 3 uur vertraging opleverde. Nu lekker tukken en wakker worden in Chiang Mai!

1 gedachte op “Dag 3: Bangkok en de nachttrein naar Chiang Mai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.