Dag 16: Khao Sok

We werden een aantal keren wakker van de keiharde regenbuien. We zijn dan ook aangekomen in het regenachtigste stukje van Thailand….

Ons plekkie ligt midden in het groen. Een lekker zwembadje met op de achtergrond de karakteristieke ruige bergen van deze omgeving. We zitten zo dicht bij de jungle, dat we de apen kunnen horen brullen!

Eerst maar eens een ontbijtje… Daar maken ze hier echt wat leuks van, dus dat moest even op de foto.

Vandaag houden we een relax-dagje. Ella en Sofie wilden dat ook niks horen van een wandeling in het National Park ‘Khao Sok’ waarvan de ingang zo’n beetje naast ons verblijf is. Dus zijn Ton en Corine samen een wandeling gaan maken.

Je voelt je superklein naast die enorme bamboe!

Een wandeling in het National Park op eigen houtje is prima te doen. We kwamen langs mooie plekjes en volgden de rivier. Door alle regenval was dat een woeste rivier geworden.

Onderweg hoorden we wat gebrom en zagen we deze apen in de bomen boven ons. Het waren langurs. En later zagen we nog andere apen: makaken. Die hebben we niet zo mooi op de foto gekregen.

Verder nog wat kikkertjes gezien en ook bloedzuigers! Op de laatste foto kun je er misschien 1 ontdekken. Toen we weer terugkwamen na de wandeling bleek Corine er eentje in haar sok te hebben😳 Bloeden als een rund! (bloed wordt door deze beestjes verdund). Gelukkig kunnen deze beesten verder niet zoveel kwaad.

In onze badkamer hebben we ook een leuk huisdier. Deze spin van zeker 8 cm! We durven dit maar niet aan Ella en Sofie te vertellen (zij slapen naast ons), omdat ze anders geen oog meer dichtdoen 😅

Ze doen hier zowieso niet aan kleine insecten. Deze vloog door het restaurant, vanavond! Ook zo’n 8 cm. Die lange voelsprieten niet meegeteld!

Morgen gaan we met een dagtrip het grote meer ‘Chiaw Kan Lake’ verkennen. We zijn benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.