Dag 17: Khao Sok, Chiaw Lan Lake

Vanmorgen wat vroeger uit de veren om met een minibusje naar de pier te rijden. Van daaruit startte onze trip over dit gigantische meer. We waren met een groepje van ongeveer 10 personen.

We voeren over prachtig blauw water, en langs enorme rotsformaties. We hadden geluk met een droge dag, hoewel je in die longtailboot toch wel nat wordt. Die vaart gerust 40 km per uur!

Het meer is 150 meter diep, en wordt behalve voor elektriciteit ook als waterbuffer gebruikt. En als viskwekerij: de lokalen hebben er eetbare zoetwatervis in uitgezet en er wordt tilapia in gekweekt. Het park eromheen is het oudste regenwoud van Thailand, en misschien ter wereld volgens de Lonely Planet (+/- 160 miljoen jaar oud). Qua dieren leven er nog tijgers, olifanten, gemarmerde kat, zwijnen, reeën, tapirs… de hele dierentuin! Kans om ze te zien is helaas nul vanaf het water en de jungle in gaan is geen goed idee vanwege andere dieren (slangen, schorpioenen, bloedzuigers) dus dat hebben we maar niet gedaan 🙂

Na een goed uur varen kwamen we bij drijvende huisjes terecht waar je kon slapen, als je de tweedaagse tour deed. Tussenin was een drijvend dorpspleintje waar we hebben geluncht met vis uit het meer, erg lekker!

Na de lunch gingen we even ons eigen gang, we konden zwemmen en kajakken dus we hebben een van de kajaks gepakt en een rondje gepaddelt.

Na het verplichte statieportret (aldus Ton) gingen we een eind deze waterval oplopen. Lijkt moeilijk, valt reuze mee. De kalkafzetting op de rotsen maakt ze zo stroef als schuurpapier dus je loopt zo naar boven. De lokalen noemen hem dan ook de sticky waterfall!

Onderweg zagen we mooie doorkijkjes en de lokale fauna werd uitgelegd door de gids, erg leuk!

Na het bereiken van het hoogste punt zijn we weer naar beneden geklauterd en in de boot gestapt voor het laastste uurtje varen, terug richting startpunt.

Moe maar voldaan reden we richting het dorpje waar we slapen, waar we tot onze verrassing onze twee duikmaatjes in het zwembad aantroffen! (Niet helemaal natuurlijk, dankzij Whatsapp wisten we het stiekum al 😉 ). Nog een avondje lekker geborreld en ze Shithead geleerd. Daarna afscheid genomen, wij gaan er morgen weer vandoor richting Bangkok voor de laatste twee dagen…

2 gedachten over “Dag 17: Khao Sok, Chiaw Lan Lake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.