Dag 5: Chiang mai hike

Vandaag de natuur in. Alles hier is gericht op de standaard tourtjes (wandeling, bergstam bekijken, olifantje wassen, vlot op de rivier varen) maar door de vele toeristen is dat al lang niet meer wat het lijkt. Bergstammen zijn nu ingehuurde Birmezen, olifanten worden vastgehouden en hebben een slecht leven als vermaak… Daarom hebben wij gekozen om een jungle tocht te maken in een afgelegen gebied met iemand die er zelf woont en alle mooie plekjes weet.
De gids had nog een stagiair mee, en een neef die het vak wilde leren dus de verhouding was 3 op 4 😉 Tijdens de wandeling diverse rivieren moeten oversteken middels stapstenen.
De jungle was dicht en op sommige stukken kwam de machete er aan te pas. Wat ik (Ton) erg kicken vond, is dat de gids(en) onderweg van alles uit de jungle meenamen: bamboescheuten, kruiden, pompoen, komkommer en allerlei andere dingetjes die diezelfde avond nog in de curry verdwenen.
Zelf kregen we Thaise nasi, die we met vers gesneden bamboe chopsticks te lijf gingen! De meiden zijn er in inmiddels experts in, anders is het honger lijden 😉
Onderweg nog een goed verstopte waterval bezocht, je moet een uur over een modderpaadje maar het was de moeite waard! En weer lagen de dames in no time er in, al was het flink kouder dan het zwembad… Brrrrr…
Zo, nog een kleine collage van wat we zijn tegengekomen onderweg aan moois… Het was een fantastische wandeling die met 11,5km niet lang was maar wel best vermoeiend… De honden op de foto’s besloten in het begin mee te lopen en zijn de hele weg bij ons geweest tot groot plezier van de meiden. De gids zei nog dat de honden vaak eerder aanslaan op de dieren dan hij, zo heeft hij al diverse schildpadden en konings cobra’s gespot. Helaas was het wildste op onze wandeling de waterval maar het kan niet altijd feest zijn 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.