Dag 9: Railay

Vlakbij Ao Nammao, waar we verblijven, ligt een schiereilandje wat door een enorm steile bergrug van het vasteland word afgesneden: Railay. Er wordt gezegd dat het het allermooiste stukkie Thailand is, zo is er bijvoorbeeld 007: The man with the golden gun opgenomen. Voor ons was het 5 minuutjes naar een pier lopen en op een longtail boat stappen die je in een kwartiertje overzette, dus dat konden we niet laten schieten.

Zo’n longtail is dus gewoon een of ander puntbootje waar ze zelf van een automotor een buitenboord op hebben gefabriekt, met fietsebandjes en ty-wraps hangen die dingen aan elkaar en op een of andere manier vergeten ze altijd een knalpijp waardoor horen en zien je vergaat… Maar wel lache 😉

Nou, geen woord van gejokt. Best een leuk plekje voor een biertje! Het schiereiland is zo klein dan je het in een uurtje helemaal hebt gezien, inclusief alle stinksteegjes. Het is wel erg toeristisch maar wat wil je… Gelukkig is het laagseizoen dus geen af en aan van bootladingen toeristen. We hebben nog een snorkelpoging gewaagd maar door de moesson is de zee hier mokka zoals ze het zelf noemen. Voor ons is het best nog blauw, maar het is inderdaad te troebel om iets te zien. Gelukkig waren er genoeg andere dingen te zien…

Toen we stonden te wachten op wat smoothies nam een troep apen de bomen over en er was er eentje zo brutaal dat ie de bananen van een fruitkraampje jatte! Eigenaar boos maar hilariteit alom!

Toen we ons handdoekje daarna op strand wilde leggen, kroop deze rakker over het hek waar we naast zaten.

Wat er op de kaart uitzag als een wandelpad bleek een klimroute te zijn die nog best een uitdaging is op je slippers…

De beloning was er dan ook wel naar, prachtig uitzicht maar helaas komt dat slecht over op de foto…

Op de terugweg zakte de zon achter het schiereilandje…

En meewarig keken we hoe dit paradijsje weer achter de jungle verdween… Nu de tassen weer inpakken en morgenochtend best vroeg ( 5:30! Omg!) uit de veren voor transport naar Ko Tao! Waar we moeten wassen, de onderbroeken zijn op 🤣

2 gedachten over “Dag 9: Railay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.